2015. március 10., kedd

22. fejezet, avagy A lakásszentelő

A gesztenye az egy olyan dolog, ami minden korosztályt kiszolgál. A gyerekek a vadgesztenyét gyűjtik, rugdalják, szeretik, a felnőttek a szelídebb fajtáját sütik, pürésítik, szeretik. A gesztenyepüré a legkényelmesebb csemege, hiszen az már el van készítve jól. Meg kell venni a boltban, kiolvasztani, ha fagyos, krumplinyomón kipréselni, és az így keletkezett gesztenyegilisztákat egy pohárba helyezni, tejszínhabbal megspékelni, és kész is. Lehet ennél jobb elkészítése a gesztenyének?
Természetesen lehet. De minek cifrázná az ember, merül fel a jogos kérdés. Ha az ember rokonsága jön látogatóba, akkor bizony érdemes egy kicsivel különlegesebb előállni, még a végén megszólják.
Ebből a megfontolásból szeretett volna Marci is előrukkolni valamivel, hiszen jött a család megnézni hogy élnek ők most, hogy összekötötték életüket. Amúgy meg hogy élnének? Boldogság van. De a családnak ezt meg kell mutatni, nekik pedig látniuk kell. Akkor bizony nem elég egy tejszínspray-vel szétfröccskölt fagyott gesztenyekocka. Ide valami különleges kell.
Marci hosszas gondolkodás után azonnal segítséghez fordult. Már nem számított különlegesnek a városban lakó, eleinte gerilla módon konyhákba osonó és főzni tanító szuperhős jelenléte. Sokaknak segített már, mindenki szerette, sokszor főztek együtt. Szóval, csak egy telefon és hamarosan már a konyhában is volt Gour-Man a kis kosarával, amit a jelenlegi probléma elhárítására rakott össze.

Gesztenyés-narancsos szendvics

Hozzávalók:
200 g leveles tészta
1 csomag gesztenyepüré
1 dl tejszín
1 narancs héja reszelve és a leve
200 g étcsoki
100 g vaj

A leveles tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük, vagy kinyújtjuk, majd kb 3 cm széles lapocskákra vágjuk. Alá-fölé sütőpapírt teszünk, majd a tetejére ráteszünk egy tepsit. Így sütjük meg amíg aranybarna nem lesz.

Miközben sül, gyorsan összerakjuk a krémet: a gesztenyepürét a narancs héjjával és a levével, valamint a tejszínnel jó alaposan összedolgozzuk, amíg krém állagú nem lesz.
A csokit mindeközben vízgőz felett vajjal felolvasztjuk.

A kihült lapocskák felét megkenjük a gesztenyés krémmel, a másik lapocskát rátesszük, eképpen elkészítve a szendvicset. Az olvasztott csokival megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kevéske narancshéjjal, és hűtőben tartjuk tálalásig.

A süti finom, a család elégedett, a fiatalok boldogok. Ennél több nem kell.

Váljék egészségükre!


1 megjegyzés: