2012. július 9., hétfő

4. fejezet, avagy Rambó bevetésen

Kelemen Pistit az egész családja gyerekként kezelte, pedig már 10 éves is elmúlt. Már majdnem egy hete! Pistikének, Pityunak, Tökinek vagy éppen Öcsinek szólitották mindig. Nem szerette ezeket a gyermeki, lekezelő, bugyuta megnevezéseket. Önmagát - azóta, hogy a TV-ben látta azt a lövöldözős, izmos, felnőttet -  Rambónak nevezte. Ez a név nagyon passzolt hozzá, hiszen ugyanolyan izmosnak és vagánynak érezte magát, mint a valódi Rambo.

Szóval Rambó nem szerette, ha gyereknek nézik, éppen ezért igyekezett önállóvá vállni, hogy egyszer majd ő is a dzsungelt járhassa piros fejpánttal (a piros fejpántot már beszerezte két hete). Ebben a korban már eléggé érett volt ahhoz, hogy tudja, hogy az önállóvá váláshoz meg kell tanulnia önmagáról gondoskodnia. A dzsungelben lehet, hogy van sok lőszer, meg búvóhely, de mit lehet ott enni? Meg kell tanulni ételt készíteni! Szorgosan sürgött a konyhában, azokon a napokon amikor éppen nem volt büntetésben. A hét ezen napján mindig tökéletesítette főzőtudományát. Mindent meg tudott főzni. Papírt, sarat, játékkatonát, cipőkrémet, de a legbüszkébb a filctollakra volt. Már-már ínycsiklandozó színeket hozott létre egyes egyedül azáltal, hogy forró vízbe különböző tollakat rakott. Nagy odafigyelést és precizitást igényelt, mert nem volt mindegy, hogy milyen tollakat rakott milyen sorrendben a forró vízbe.

Sajnos környezete nem nagyon díjazta főzőtudományát, ezért mindig büntetést kapott. Rambó viszont tudta, hogy csak nem akarják, hogy itt hagyja szüleit védtelenül. De neki nem volt választása. A küldetés az küldetés, ezért nem hagyhatja abba önnön maga képzését.
Segítségre volt szüksége, méghozzá egy rendes felnőttől. Mikulás hanyagsága óta nem hitt a levélírásban, így csak egy módja volt elérni Gour-Man bácsit (Rambo után ő volt a másik kedvenc hőse): hagyni kell neki egy félreérthetetlen jelet. Kiszökött a játszótérre, és a körhinta közepére helyezte a híres filctoll-levesét, mellébiggyesztve a címét. Tudta, hogy ha létezik a gasztro-szuperhős, akkod ez nem kerülheti el figyelmét.
Rambónak nem is kellett csalódnia. Hamarosan egy papírrepülő szállt be az ablakán, amelyben Gour-Man Jelzett, hogy megkapta az üzenetet és hamarosan érkezik, ne ijedjen majd meg. Rambó ezen mosolygott kicsit, hiszen ő sosem ijed meg senkitől.

Gour-Man pedig megérkezett, és egy igazi dzsungelharcosoknak való sütemény recepjével felszerelkezve lépett be az ajtón. Rambó pedig örömmel figyelte, hogyan készül az az étel, amelyet majd az erdőben fog mindig enni. 

Ez pedig nem más, mint a Csokis-kakaós muffin vanilia fagyival és piros gyümölcsökkel.

A hozzávalókat Gour-Man szépen kirakta az asztalra. 4 személyre számolva a következő alapanyagok szükségesek:
  • 100 g vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 150 g jó minőségű étcsokoládé
  • 4 tojás, (ebből kettőnek csak a fehérje kell majd)
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt
  • vanília fagyi
  • bármilyen gyümölcs (jelen esetben piros gyümölcsök)
Ha az alapanyagok megvannak, gyerekjáték összerakni ezt a sütit. Nem kell mást csinálni, mint a vajat és a csokit vízfürdőn megolvasztjuk, majd miközben hűl, a két tojást, a két tojásfehérjét valamint a cukrot, jó alaposan felverjük, lehetőleg habverővel. Ezt az egyveleget, valamint a lisztet a kihűlt csokihoz keverjük, és jól elegyengetjük.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük, közben a muffin formákat alaposan kivajazzuk, és kakaóval még alaposabban "kilisztezzük". Ezután a csokimasszát beletöltjük a formákba.

Körülbelül 12 perc alatt gyönyörűen elkészül. Vaníliafagyival és gyümölcsökkel körítve tálaljuk és fogyasztjuk.
Rambó boldog volt, és már majszolta is a sütit. Tudta, ha ezt a szülők meglátják, el fogják engedni a dzsungelbe. Teli szájjal megköszönte Gour-Mannak a segítséget, és biztosította róla, hogy most már hisz benne.
Hősünk pedig összepakolt a konyhában, hogy ne ezen múljon Rambó délutáni büntetésének mértéke, és továbblépett, hogy még több embernek megtanítsa, hogy főzni tulajdonképpen remek dolog.
Az ajtóból még visszanézett, de Rambó már a kedvenc Rambo filmjét nézte.
-Váljék egészségedre. - mosolyogta maga elé Gour-Man és továbbállt.

To be continued....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése