2012. szeptember 10., hétfő

9. fejezet, avagy a Kölyökidő

Jocó volt a főparancsnok, mint mindig. Laci a kisparancsnok, Andris pedig a közlegény, mert ő volt a legkisebb. Ha majd idősebb lesz, mint a testvérei, ő is lehet parancsnok. De addig ő a közlegény. 

Ezen a napon az eddiginél is különlegesebb feladat várt rájuk: meg kellett menteni a világot. Ez a feladat mindegyikük legjobb tudását kívánta. A világ az egész nappali területét jelentette, egészen a erkély ajtóig. Oda ugyanis nem mehettek ki, mert a kilencediken laktak, és Jocónak tériszonya volt. Tehát a nappalit kellett megmenteni, méghozzá sietősen, mert ötkor jönnek a Szülők, és akkor már nem lehet világot menteni, ez köztudott.

A világ megmentése igazából már rutinmunka volt a számukra. Naponta mentettek meg világokat, tegnap például a konyha és fürdőszoba világát, múlthéten pedig a hálószobát. A haditerv pedig a jól megszokott bukfenc-taktika volt, vagyis Andris, mint közlegény előreveti magát az ajtóból, eldobja a gránátokat, ám egy ellenséges katona lövedéke miatt elesik, és elmegy megcsinálni a szörpöket. Közben Jocó és Laci két oldalról közelíti meg a nagy kanapét, és sortűzzel fedezik magukat. Ekkor hirtelen Jocó, a főparancsnok előrebukfencezik fénysebességgel és kiszabadítja a hintalovat. Laci a foglyokat szabadítja ki a könyvespolc mögött.

Cirka három óra alatt végeznek az összes ellenséggel, kiszabadítanak mindenkit, megemlékeznek Andrisról és boldogan szörpöznek a kanapén és büszkén tekintenek a csatatérre, ahol a sok ellenséges könyv, ruha, függöny, váza, és egyéb gonosz teremtmény hevert holtan.

- Ebből megint baj lesz. - mondta bölcsen a főparancsnok nagy rutinnal.
- Mit javasol parancsnok úr? - kérdezték a többiek
- Elterelés! Sütünk valamit, ahogy Anyu szokta. A jó és rossz viselkedés kioltja egymást, így olyan lesz, mintha nem történt volna semmi! - fejtette ki ördögien ravasz tervét.
- Hogy kell sütni? - szólalt meg Andris, a közlegény a maga kis naiv aggodalmával.
- Majd Gour-Man segít! Ő mindig segít... - hangzott el a reménnyel teli válasz a főparancsnoktól.

És milyen igaza volt! Gour-Mant elérte a segélykérés, és csodával határos módon már ott is állt az ajtóban teljes menetfelszereléssel.
A gyerekek egy csöppet sem lepődtek, csak Andris, de ő még csak közlegény. Gour-Man bácsi pedig ünnepélyes keretek között ideiglenesen átvette a főparancsnokságot Jocótól, és hozzálátott a Narancskrémes csokitorta hadművelethez.

Felszerelés 8 főre:
Tortához:

120 g keserű kakaópor
150 g vaj 
50 g porcukor
300 g kristálycukor
120 g liszt
6 tojás
1 dl olaj 
2 tk vanília aroma

A krémhez:

3 dl narancslé (+ egy kis Cointreau a felnőtteknek)
1 narancs reszelt héja
1 csomag vaníliapuding
1 púpos ek krémsajt
2 dl felvert tejszín
1 jó marék mazsola (alkalmasint elhagyható)

200 g fehér tortabevonó a tetejére
A haditerv:

Először a tortát készítjük el.
1.Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát.
2. Vajat olvasztunk,  majd belekeverjük a kakaóport és a porcukrot
3. 2-3 ek vízzel felöntjük, majd kis lángon összeolvasztjuk.
4. Egy nagy  tálban géppel összekeverjük a többi hozzávalót: a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát.
5. Ehhez öntjük hozzá a kakaós masszát és simára keverjük.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Miközben sül a torta, elkészítjük a krémet:

1. A narancslevet felmelegítjük, majd felfőzzük a pudingporral (felnőtteknek Cointreau-ja most kerülhet bele).
2. Hozzáreszeljük a narancshéjat, belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
3. Jó alaposan összekeverjük
Miután elkészült a torta, középen vízszintesen kettévágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, majd ráhelyezzük a tetejét. 
Az egészet bekenjük még egy kis narancsmasszával, majd alaposan befedjük a gőzfürdőn felolvasztott fehércsokival.
A szülők érkezéséig hűtőben tároljuk.

- Brilliáns! - Ujjongtak a fiúk -  Miénk a győzelem!
- Akkor fog igazán jól esni, ha a csatatér visszaváltozik nappalivá. - Lombozta le a srácokat a számukra már nem is annyira jófej szuperhős. - Gyerünk, pakolás! - adta ki utolsó parancsát az ideiglenes főparancsnok.

A fiúk pedig lázasan nekiláttak pakolni, de mindegyikük a tortára bírt csak gondolni. Gyomruk korgása és nyáluk állandó visszanyelésének zaja pedig elnyomta amint Gour-Man kilépett az ajtón.

- Váljék egészségetekre! - mondta mosolyogva, és szerényen tisztelgett a bajtársak felé.

To be continued...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése