2012. december 6., csütörtök

14. fejezet, avagy a Jószándék

Gour-Man, a gasztroszuperhős a hidegre való tekintettel bélelt szakácssapkájában rótta az egyre inkább konyhai csörömpölésektől és illatoktól telített utcákat, magában karácsonyi dalokat fütyörészett, amikor kezébe akadt egy kedves ünnepi gondolat:

KARÁCSONY
„Méz, fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg, mák, dió, sültalma...
... ezek az ízek és illatok számomra nélkülözhetetlenek az ünnepi készülődés alatt, mert egy szempillantás alatt karácsonyi hangulatot teremtenek.
Az adventi időszak örömét és meghittségét semmi sem teszi tökéletesebbé, mint a családdal együtt töltött idő, és a közösen készített sütemények ínycsiklandó illata.” 

Emlékektől és teljes testében szétáradó boldogságtól kicsit megremegve eszébe jutott, hogy ez a meghittség sajnos nem mindenkinek adatik meg.

Hosszú évek óta indít adománygyűjtő kampányokat a Kifőztük.hu remek csapata, így idén is indított egy nagyszabású kampányt, amelynek a  Kifőztük Karácsony 2012  adománygyűjtő akció nevet adták.


Gour-Man, a gasztroszuperhős ettől felbuzdulva, csapatba verődve, Móricz Tündével (Nagymamám konyhájából), Szabó Noémivel (Mandulasarok), Szabó Zsuzsával, Pergel Katival (FoltosBoltos),  Ruzicska Zsófival (Nyammm), Barta Katalinnal (Katucikonyha), Zsuzsával (Bonbon Mánia), Petrával (Reformkori konyha), Zsirivel (ZsiriCsibe Zabszalma), Szijártó Renátával és Tamási Istvánnal (Salubrity) elhatározták, hogy a  Dankó utcai Wesley János Óvodát (amelyet sokan csak Hajléktalan óvodaként ismernek) fogják felkarolni, nevükben kívánnak  kampányolni. 

Az intézményt a szükség hívta életre. 2005-ben kezdte meg működését a Wesley János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében, de sajnos a normatívából nem fenntartható, a szülők pedig képtelenek anyagi áldozatot vállalni. Célja, hogy a külső Józsefvárosban élő szegény családok gyermekei megfelelő oktatási intézménybe juthassanak. 

Mivel a pénz mindenhol a legkevesebb kategóriába tartozik, az idén a tárgyiasult adományoké a főszerep: élelmiszer, ruha, játék, tisztítószer

Hogy minek is örülne az Óvoda sok kis lakója? Íme egy lista, hogy könnyebb legyen az adományozás: 
 • gyermek ruha 3-7 éves korig (ha nem új az nem baj, csak jó legyen és tiszta),
 • játék 3-7 éves korig, 
 • mesekönyv,
 • színes ceruza, gyurma, festék, papír, ragasztó
 • tisztítószer, 
 • tisztálkodási szer – fogkrém, fogkefe, folyékony szappan, 
 • élelmiszer, sajnos a főzés nem megoldott, így számításba jöhet
 • édes és sós keksz,
 • szaloncukor, hisz itt a karácsony, 
 • lekvár, 
 • befőtt, 
 • és bármi ami nem igényel főzést.
Ha nagyobb mennyiségű adományról lenne szó, vagy bármi gond adódna, kérjük jelezd felénk az ovikaracsony@kifoztuk.hu e-mail címen.

Adományok átvételének helyszíne és ideje:
1086 Budapest, Dankó utca 11. (WJLF épülete), munkanapokon 8.00-16.00
(Amennyiben ez az időpont nem megoldható, a főiskolai portaszolgálat átveszi a felajánlásokat munkaidőn kívül, szabad- és munkaszüneti napokon is.)
Az Óvoda számlaszáma: 11708001-20520380-00000000, 
telefonszám:210-5400/262 mellék

Minden segítség nagy segítség!

Segíts, hogy a Karácsony mindenkinek az örömére váljék!

To be continued...

1 megjegyzés:

 1. Ennek biztosan örülne a nagyi Karácsonyra: A magyar úri család konyhája c. gyűjtemény

  VálaszTörlés